Birouri Arhitectură

Găsește cele mai bune firme pe baza recomandărilor
Arhitecții creează proiecte pentru construcții noi, modificări și reamenajări. Ei își folosesc cunoștințele specializate în construcții și abilitățile de design la nivel înalt pentru a proiecta imobile funcționale, sigure, durabile și plăcute din punct de vedere estetic.

În calitate de lider al diferitelor proiecte, de la un proiect relativ mic ca o adăugare a unei extensii la un imobil existent, la ceva mare ca o cladire a unui spital sau un cartier întreg, rolul unui arhitect este de a uni ideile creative și viziunile clienților ținând cont de nevoile celor care vor folosi aceste spații. Arhitecții nu sunt implicați doar în proiectarea unei clădiri. Ca profesioniști autorizați, aceștia sunt responsabili și pentru siguranța publică și supravegherea proiectelor. Rolul lor este important în fiecare etapă a construcției unei clădiri, de la conceptul inițial până la recepție.

Responsabilitățile unui Arhitect pot fi împărțite în trei roluri principale:
  • proiectare
  • documentație
  • construcție

În rolul de proiectare, un arhitect este angajat de un client pentru a produce proiecte detaliate ale unui concept sau o idee pe care clientul dorește să o aducă la realitate. Pe lângă faptul că are nevoie de idei creative de design, această parte a rolului implică o mulțime de cunoștințe tehnice și responsabilitate. Este necesar să respecte normele de construcție și siguranță, reglementările locale de planificare și restricții. În funcție de proiect, pot exista legi referitoare la conservarea mediului local sau a oricărei părți istorice a unei clădiri.

Întâlnirile periodice cu clienții sunt importante pentru a stabili cerințele și a discuta propuneri detaliate de proiectare. De asemenea, este important să conducă echipa compusă din alți profesioniști care vor lucra în această etapă a proiectului, inclusiv ingineri, ingineri instalații, designeri cât și realizarea unei studii geotehnice  sau studii de fezabilitate.

În faza de documentare, responsabilitățile sunt de a surprinde proiectarea pe hârtie, de a produce desene detaliate și de a utiliza tehnologie precum CAD pentru a testa fezabilitatea proiectării. Această etapă poate implica revizuire continuă și redesenare pentru a încorpora modificări pe baza cerințelor, bugetului și reglementărilor clientului. Odată ce documentele de proiectare sunt complete, există apoi un al doilea set de documente care trebuie produse. Acestea sunt planurile și documentele pentru construcția propriu zisă, care traduce proiectul în instrucțiuni și specificații tehnice pentru firmele de construcții. Odată ce proiectul ajunge la stadiul de construcție, arhitectul va fi implicat în vizite și ședințe de șantier, supravegherea construcției, negocierea cu contractorii și gestionarea și rezolvarea oricăror probleme care apar în acest proces.

Registrul Constructorilor folosește date publice oficiale, puse la dispoziție de instituțiile statului.  
Siteul conține informații publice în baza Licenței pentru Guvernare Deschisa v1.0
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram