Search
Generic filters
Exact matches only
FILTRE
Generic filters
Exact matches only
18 decembrie 2019

Pericolul să alegem un constructor cu cel mai mic pret

Attila Nagy

A face economii exagerate pe această parte si sa alegem un constructor cu cel mai mic pret poate avea un impact mare asupra bugetului estimat. Cu toate acestea, ar trebui sa analizăm și care este costul real al unei oferte de preț care inițial pare foarte ieftin și întradevăr, atractiv.

După cum am menționat și în articolul anterior, șansele sunt, dacă o ofertă de preț arată prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este. Iată de ce ar trebui să fim prudenți inainte sa alegem constructorul cu cel mai mic pret…

Preț Incorect

Care este cel mai simplu mod de a crea o ofertă de preț ieftină ? Ușor, nu includem toate costurile. Acestea urmeaza sa fie adăugate pe parcursul proiectului, spre surprinderea beneficiarului! In acest fel, devenim constructorul cu cel mai mic pret.

Acesta este un risc pe care fiecare beneficiar și-l asumă dacă gestionează ei înșiși procesul de ofertare. Ai putea sa folosesti un Manager de Proiect sau un administrator de contract. Mai ales în cazul în care nu suntem familiarizați în domeniul construcțiilor. Motivul pentru care acest lucru poate crea probleme pe parcursul procesului de ofertare:

  • fi cu adevărat riguros și să te asiguri că fiecare constructor are prețuri incluse pentru fiecare element al proiectului. Atlfel, riști să ai un preț de la un constructor care include toate costurile iar constructorul cu cel mai mic pret evită să includa costuri pentru a avea oferta cea mai atrăgătoare.

Așadar, în timp ce, să zicem constructorul A pare mult mai scump, deși este posibil ca el să includă toate elementele necesare realizării proiectului. În schimb, Constructorul B (constructorul cu cel mai mic pret) , care în acest moment are cea mai irezistibilă ofertă. El poate intenționează să adauge aceste prețuri pe parcursul proiectului. In acest caz bugetul total poate sa depăsească cu mult pe cel al constructorului A.


Imobilul nu este construit în funcție de proiect de constructorul cu cel mai mic pret

O altă preocupare pentru un beneficiar care intenționează să aleagă constructorul cu cel mai mic pret ar trebui să fie dacă se respectă sau nu proiectul.

O ofertă de preț care este semnificativ mai ieftin decât concurența ar putea fi un semn. Ar putea sa insemne că anumite elemente de design (atât de arhitectura cât și structura de rezistența) nu au fost luate în considerare în mod corespunzător. În acest caz constructorul cu cel mai mic pret se bazează pe cunoștințele limitate ale beneficiarului. Asta înseamnă că, la finalul proiectului, există posibilitatea să ai o construcție neconformă.

Pentru a evita o astfel de situație, asigură-te că arhitectul sau inginerul face parte din procesul de ofertare. Ei vor putea colabora cu potențialii constructori pentru a se asigura că planurile sunt pe deplin luate în considerare. Ei vor putea identifica eventualele neconcordanțe.

De asemenea, în funcție de buget, ai opțiunea de a contracta un manager de proiect. Acesta să supravegheze procesul de construire. In acelasi timp poti folosi aplicatia Registrul Constructorilor pentru a gestiona proiectul de la inceput la sfarsit. Acesta va putea urmari si plățile pe care urmează să le eliberezi către constructor. Intotdeauna platile trebuiesc procesate numai după ce anumite etape din construcție au fost îndeplinite și evaluate.


Forță de muncă insuficientă

Construirea unui imobil nu este o muncă care poate fi dusă la bun sfârșit de o singură persoană. O parte din totalul ofertei va reflecta costul unei echipe de oameni care vor efectua lucrările propriu zise. Va trebui să fi atent la costurile alocate subcontractanților. Constructorul ales include costurile acestora în preț ? Dacă nu, această ofertă nu este una care este realistă. Ai putea avea neplăceri pe parcursul proiectului daca costul este singurul motiv pentru care ai ales constructorul cu cel mai mic pret.

O altă întrebare ar trebui să fie dacă constructorul cu cel mai mic pret are sau nu destui oameni pentru a realiza construcția in timp util. Utilizarea unei echipe mici ar putea menține prețurile scăzute, dar provoacă, de asemenea, întârzieri și poate rezulta in calitatea slabă a lucrărilor efectuate.


Alte proiecte în derulare a unui constructor cu cel mai mic pret

O altă modalitate în care constructorul cu cel mai mic pret își poate menține costurile scăzute este dacă își asumă mai multe proiecte în același timp.

În cazul în care nu vorbim despre o firma de dimensiune relativ mare și dezvoltată cu mai multe echipe, aceasta nu este o opțiune excelentă pentru beneficiar. Cu atenția unui constructor cu cel mai mic pret împărțită între mai multe proiecte, proiectul tău poate fi neglijat. Ca și rezultat, s-ar putea chiar ca banii plătiți, mai ales dacă plătești în avans, să fie folosiți pentru a acoperii găurile de finanțare în alte proiecte.


Risc înalt de faliment

Falimentul unui constructor cu cel mai mic pret este o problemă care trebuie luată în considerare la orice proiect, mare sau mic.

Unii constructori te atrag cu prețuri ieftine, de ce? Pentru că încearcă să obțină cât mai mulți bani, înainte ca să se declare falimentari.

Chiar dacă un constructor declară faliment, poate pur și simplu deschide altă firmă. Poate plasa un alt director în fruntea ecestuia, făcându-l să pară o firma practic nouă, fără datorii. Acesta este motivul pentru care beneficiarii trebuie să fie atenți la ce ofertă aleg și la contractul pe care îl semnează.


Cum te putem ajuta să alegi constructor cu cel mai mic pret dar sa fie si o alegere sigura

Registrul Constructorilor, pe lânga recenzii, oferă și un serviciu de contact privat între clienți. Prin acesta, ai posibilitatea de a obține informații despre un constructor de la persoanele care au contractat in trecut serviciile acestora. De asemenea, poti folosi aplicatia Registrul Constructorilor pentru a urmari si a gestiona proiectele si sa asiguri o derulare conforma a acestora.

Ți-a plăcut articolul ?
Poți da un share prietenilor tăi

Postări similare
firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
Câte oferte să obții pentru a lua o decizie informată? Casa la rosu

În primul rând, trebuie să reținem că singura modalitate de a afla cu adevărat un pret casa la rosu realist este de a invita constructorii pentru a oferi un cost pentru lucrări. În al doilea rând, de regulă, sfatul nostru este să contactezi cel puțin 3 firme care să iți oferteze pentru a oferi un […]

firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
10 greseli in constructia casei pe care multe persoane le fac

În timp ce mulți beneficiari sunt dornici să își înceapă proiectul căt mai repede, prea puțini știu despre posibilele pericole si greseli in constructia casei. Din pricina faptului că, un constructor nu are nevoie de calificări și contractele sunt realizate formal, trebuie să fii atent când vine vorba de această etapă. Iată câteva sfaturi de […]

firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
Pericolul să alegem un constructor cu cel mai mic pret

A face economii exagerate pe această parte si sa alegem un constructor cu cel mai mic pret poate avea un impact mare asupra bugetului estimat. Cu toate acestea, ar trebui sa analizăm și care este costul real al unei oferte de preț care inițial pare foarte ieftin și întradevăr, atractiv. După cum am menționat și […]

firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
Cum alegem o firma de constructii

O firma de constructii poate avea multe forme de organizare, fiecare mod de organizare având la rândul lui elemente pozitive cât și negative. Cum alegem o firma de constructii pentru proiectul nostru va fi una dintre cele mai importante decizii de luat. Alegerea greșită poate avea consecințe grave atât pentru proiect cât și pentru buget. […]

Abonează-te la publicațiile noastre gratuite
Primește prin e-mail sfaturi, instrumente pentru antreprenori și mai multe informații despre soluțiile și evenimentele noastre. 
Registrul Constructorilor folosește date publice oficiale, puse la dispoziție de instituțiile statului. Siteul conține informații publice în baza Licenței pentru Guvernare Deschisa v1.0
© 2023 copyright Registrul Constructorilor. Toate drepturile rezervate