Articole Sanitare

Găsește cele mai bune firme pe baza recomandărilor

Costruiește baia cu un scop

Este ușor să ne lăsăm purtați în timp ce ne planificăm baia ideală, dar trebuie să luăm în considerare și caracterul practic. Dacă intenționăm să întemeiem o familie sau avem deja una, atunci o baie este o necesitate pentru a permite ore nesfârșite de distracție. Este posibil să trebuiască să țineți cont de un membru al familiei cu mobilitate limitată. În acest caz, s-ar putea să vă gândiți să mutați baia la parter sau să instalați accesorii de baie mai accesibile.

Dacă iți modernizezi proprietatea pentru a o vinde, gândește-te la tipul de oameni care vor fi atrași de zona și proprietatea ta. O baie nouă, elegantă, cu toate avantajele, poate adăuga valoare proprietății tale și poate fi un adevărat punct de vânzare pentru potențialii cumpărători. De exemplu, o baie cu o cadă decentă va atrage părinții sau cumpărătorii care sunt în căutarea primei lor case de familie.

Alegerea unei pardoseli

Cel mai important lucru la pardoseala băii este ca acesta să fie impermeabil și antiderapant. Există câteva opțiuni fantastice de linoleu sau laminat disponibile, așa că, chiar dacă ai un buget restrâns, nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește siguranța.

Cea mai populară alegere, desigur, sunt plăcile ceramice, deoarece acestea sunt cele mai rezistente în spații cu umezeală ridicată și aburi. În zilele noastre, există o gamă foarte larga de culori, stiluri și finisaje din care poți alege. Plăcile vor rezista mult mai mult decât alte tipuri de pardoseli.

Alege aspectul

Majoritatea băilor tind să se încadreze în una din cele trei categorii; unul, doi sau trei planuri cu pereți umezi. Un perete umed se referă la modul în care accesoriile tale (cadă, duș, toaletă, chiuvetă etc.) sunt instalate în baie. Acest lucru determină unde să poziționezi conductele.

O baie cu un perete umed are toaleta, chiuvetă și duș montate de-a lungul aceluiași perete și tinde să fie relativ rentabile din cauza instalațiilor necesare concentrate intr-o zonă redusă. 

Într-o baie cu două pereți umezi, poți avea dușul instalat pe un perete și toaleta și chiuveta în altul, ceea ce reduce instantaneu limitările de stiluri pe care le poți alege. 

După cum probabil ai ghicit, o baie cu trei pereți umezi îți permite să instalezi toaleta, chiuveta și dușul pe trei pereți diferiți. Aceasta poate fi o opțiune mai costisitoare, dar îți oferă opțiunea de a realiza o baie cu un design aparte. 

Recomandarea noastră

În cazul unei renovări, merită să ții cont de instalațiile sanitare existente, deoarece re-amplasarea instalațiilor sanitare și a țevilor poate fi un proces complex și lung, care ridică costurile.

Recomandarea noastră este, în cazul în care iți permite bugetul, să folosești serviciile unui designer pentru a crea o baie care să fie atât placută cât și practică.

 

Siteul conține informații publice în baza Licenței pentru Guvernare Deschisa v1.0
Registrul Constructorilor folosește date publice oficiale, puse la dispoziție de instituțiile statului.  
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram