Search
Generic filters
Exact matches only
FILTRE
Generic filters
Exact matches only
19 decembrie 2021

Câte oferte să obții pentru a lua o decizie informată? Casa la rosu

Attila Nagy

În primul rând, trebuie să reținem că singura modalitate de a afla cu adevărat un pret casa la rosu realist este de a invita constructorii pentru a oferi un cost pentru lucrări. În al doilea rând, de regulă, sfatul nostru este să contactezi cel puțin 3 firme care să iți oferteze pentru a oferi un pret casa la rosu. Acest lucru iți va  asigura că poți face o comparație bine informată. În al treilea rând, în timpul ofertării, stabilește cât mai clar ce dorești de la constructor. Trebuie să reții că orice modificare a proiectului poate înseamna schimbări în costul final.


Casa la rosu

De ce să cerem cel puțin 3 oferte de pret casa la rosu ?

Având cel puțin 3 oferte de pret la îndemână, ai posibilitatea de a-ți face o idee despre ceea ce este rezonabil ca și preț final. De asemena, vei putea evalua care este prețul mediu al lucrărilor și dacă un constructor ofertează, din oarecare cauză, in exces.

De exemplu, dacă dorești să construiești o casa la rosu, este posibil sa primești următoarele oferte…

70.000 Euro
78.000 Euro
112.000 Euro

sau de asemenea, este posibil să ai

70.000 Euro
78.000 Euro
48.000 Euro

În fiecare dintre aceste cazuri, două dintre aceste prețuri sunt apropriate una de cealaltă, dar unul iese în evidență. Unul este foarte ieftin și unul foarte scump.

Ofertele de pret casa la rosu care sunt mai mari ar putea fi de la o firmă de construcții mai mare. Deși s-ar putea ca prețul să fie neatractiv, aceste tipuri de firme de constructii oferă mai multă securitate cât și calitate garantată, așa că sfatul nostru ar fi sa nu ii excluzi și să te interesezi mai în detaliu ce anume este inclus in acest buget. Găsești mai multe informații acest tip de constructor in acest articol.

Oferta pret casa la rosu cu cel mai mic preț este întradevăr cel mai tentant. Dar înainte să semnezi un contract, ideal ar fi să te informezi și să aduni cât mai multe detalii despre constructorul respectiv. În multe cazuri, ofertele ieftine nu sunt întotdeauna la fel de bune pe cât par și pot fi inșelătoare. Citește articolul despre pericolul de a alege cea mai ieftină ofertă pentru mai multe detalii pe acest subiect.


pret casa la rosu

Alegerea ofertei potrivite pentru pret casa la rosu

Să avem în considerare că, dacă o ofertă de pre casa la rosu sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil este.

Nu uita, în România constructorii și firmele de constructii nu sunt reglementați. Nu au nevoie de nicio calificare și nici nu sunt obligați prin lege să se alăture vreunei asociații in domeniu.

Dacă ți se oferă un pret casa la rosu tentant de scăzut, pune-ți aceste întrebări:

1. A alocat și inclus constructorul costuri pentru fiecare element din proiect ? O ofertă de preț care nu este detaliata îndeajuns ar putea ridica semne de întrebare și sfatul nostru ar fi să ceri constructorului să detalieze fiecare cost și element in parte. 

2. Planul de finanțare solicitat de constructor pentru casa la rosu. Un bun constructor ar trebui să dețină capitalul care să finanțeze construcția pe o perioada în avans și să primească plata la anumite stadii conform unui aranjament stabilit in prealabil și specificat în contract. Pentru a-ți proteja finanțele, iți recomandăm întotdeauna să obții aceste detalii în prealabil și să le specifici in contract. 

3. Implementează constructorul corect proiectele? În cazul în care nu ai un manager care să verifice aceste lucruri, roagă Arhitectul sau Inginerul să verifice construcția.

4. Sunt incluse in oferta de pret casa la rosu subcontractanții? Nu uita, nimeni nu poate construi un imobil de unul singur.

Comportamentul constructorului

5. Ia în considerare intervalul de timp pe care constructorul l-a specificat pentru finalizarea casei la rosu, este acesta comparabil cu alți constructori? Ca și în cazul prețului, un interval de timp pentru finalizarea proiectului excesiv de lung sau scurt pot ridica semne de întrebare.

6. Cum v-ați ințeles cu constructorul? Raportul dintre tine și constructor va fi la fel de important pe durata proiectului tau. Mulți dintre constructorii cu reputație bună sunt ocupați și dacă li se oferă două potențiale contracte de valoare similară și data de început, în general decizia lor se va baza pe relația cu clientul. Acest lucru se întâmplă pur și simplu pentru că pe durata unui proiect se vor intâmpina posibile complicații și o relație proactivă intre client și constructor este cel mai puternic factor în rezolvarea acestora.

7. Încearcă să afli dacă constructorul are alte proiecte în derulare. Adesea, ofertele ieftine sunt posibile doar pentru că constructorul își asumă proiecte secundare. În cazul unei firme de dimensiuni mici, acest lucru ar putea însemna neglijarea proiectului tău rezultând în difertie complicații.

8. Și, cel mai important dintre toate, nu uita de REFERINȚE!


Referințe 

In primul rând iți recomandăm sa cauți constructorul pe site-ul nostru unde vei putea găsi recenzii lăsate de clienții acestora.

De asemenea, este recomandat să păstrezi regula celor trei. Adică, pentru cei trei (sau mai mulți!) constructori pe care i-ai abordat, să vizitezi cel puțin trei referințe înainte de a lua o decizie.

Când vine vorba de verificarea referințelor, în mod ideal, vei dori să discuți cu clienții anteriori fară prezența constructorului. Acest lucru îl poți realiza pe site-ul nostru prin intermediul mesageriei private. Ai posibilitate de a contacta clienți constructorilor fara ca ei sau tu sa vă dezvăluiți datele de contact.

Să reținem că, aceleași metode de selectie se aplica atat constructorilor cat si contractorilor tamplarie si dulgherie, finisaje, excavatii, restaurari, foraje si sondaje, sisteme de apa si canalizare, utilitare dar si firmelor de arhitectura, inginer, curatenie, agentii imobiliare, asigurari, constructia unitatilor industriale sau oricaror firme care activeaza in domeniul constructiilor si al imobiliarelor.

Ți-a plăcut articolul ?
Poți da un share prietenilor tăi

Postări similare
firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
Câte oferte să obții pentru a lua o decizie informată? Casa la rosu

În primul rând, trebuie să reținem că singura modalitate de a afla cu adevărat un pret casa la rosu realist este de a invita constructorii pentru a oferi un cost pentru lucrări. În al doilea rând, de regulă, sfatul nostru este să contactezi cel puțin 3 firme care să iți oferteze pentru a oferi un […]

firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
10 greseli in constructia casei pe care multe persoane le fac

În timp ce mulți beneficiari sunt dornici să își înceapă proiectul căt mai repede, prea puțini știu despre posibilele pericole si greseli in constructia casei. Din pricina faptului că, un constructor nu are nevoie de calificări și contractele sunt realizate formal, trebuie să fii atent când vine vorba de această etapă. Iată câteva sfaturi de […]

firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
Pericolul să alegem un constructor cu cel mai mic pret

A face economii exagerate pe această parte si sa alegem un constructor cu cel mai mic pret poate avea un impact mare asupra bugetului estimat. Cu toate acestea, ar trebui sa analizăm și care este costul real al unei oferte de preț care inițial pare foarte ieftin și întradevăr, atractiv. După cum am menționat și […]

firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitectura, design recenzii review si pareri
Cum alegem o firma de constructii

O firma de constructii poate avea multe forme de organizare, fiecare mod de organizare având la rândul lui elemente pozitive cât și negative. Cum alegem o firma de constructii pentru proiectul nostru va fi una dintre cele mai importante decizii de luat. Alegerea greșită poate avea consecințe grave atât pentru proiect cât și pentru buget. […]

Abonează-te la publicațiile noastre gratuite
Primește prin e-mail sfaturi, instrumente pentru antreprenori și mai multe informații despre soluțiile și evenimentele noastre. 
Registrul Constructorilor folosește date publice oficiale, puse la dispoziție de instituțiile statului. Siteul conține informații publice în baza Licenței pentru Guvernare Deschisa v1.0
© 2023 copyright Registrul Constructorilor. Toate drepturile rezervate
starlaptop-phoneselectmagnifierplus-circleframe-expandpointer-right